Yhdistys

Klaukkalanpuiston Siirtolapuutarha
Paikkakunta: Helsinki
Perustamisvuosi: 1977
Mökkejä: 113
Puheenjohtaja: Sini Marttinen

Puutarhamme sijaitsee Itä-Pakilan kaupunginosassa Pakilan siirtolapuutarhan ja Kehä I:n välissä. Lähellämme solisee Vantaanjoki.

Siirryimme vuonna 2011 samaan käytäntöön muiden helsinkiläisten siirtolapuutarhojen kanssa ja olemme nyt yhdistyksenä vuokrasuhteessa kaupunkiin.

Yhdistyksemme yhteinen toiminta keskittyy pääasiassa viihtyisään kerhotupaamme. Ohjelmaa järjestää sekä huvitoimikunta että aktiviteettien vetäjät ja kuka tahansa voi ideoida ja järjestää yhteistä tekemistä!

Aloitamme vuotemme kevättalkoilla, jolloin laitamme kerhotuvan kuntoon kesän tapahtumia varten, sekä siivoamme alueemme ja lähiympäristöä. Keväisin järjestämme perenna- ja kirpputorin. Kesäkauden avajaisia vietämme toukokuussa yhdessäolon merkeissä.

Torstai-iltaisin kokoonnumme kesäkahvilaan nauttimaan kahvista ja tuoreista leivonnaisista, sekä tapaamaan muita mökkiläisiä.

Suosituin ajanvietepeli alueellamme on petankki. Siinä vastapelaajinamme ovat myös pakilalaiset, ja talilaistenkin kanssa meillä on kaksi kisaa vuodessa. Iltaisin pelaamme myös mölkkyä ja heitämme tikkaa.

Juhannuksena juomme lipunnoston jälkeen yhdessä kahvit ja palkitsemme juhannussään arvaajan. Loppuiltaa vietämme yhdessä pakilalaisten kanssa tanssien ja kokkoa katsellen. Kesäkuun lopussa tai heinäkuun alussa pyrimme järjestämään brunssin notkuvine pöytineen. Heinäkuussa järjestämme toimintaa alueen lapsille ja nuorille vaihtuvin teemoin.

Elokuun alussa narraamme kaloja Vantaanjoesta, parhaat saaliit palkitsemme. Alueellamme pidetään elokuussa myös omat olympialaiset. Lajeina ovat mm. tikka ja kuulakikka, sekä lapsille eripituisia juoksuja iästä riippuen. Innokkaita osallistujia on riittänyt mutta mukaan toki mahtuu lisääkin!

Elojuhlat ovat loppukesän kohokohta. Ilta koostuu kenttäpeleistä ja hyvästä ruuasta ja huipentuu arvontaan. Tanssijoita säestää orkesteri iltamyöhään asti.

Syyskuun puolessa välissä kokoonnumme taas viettämään yhdessä iltaa kesäkauden päättäjäisten ja Oktoberfestin merkeissä.

Klaukkalanpuiston siirtolapuutarha ry

klaukkalanpuisto@gmail.com

 

Ota yhteyttä